Szókitalálós

ingyenes online angol nyelvű játék
Találj ki öt szót a feliratkozáshoz!
5/ megoldás
pont


Cookie kezelés

A szokitalalos.hu az alábbi cookie-kat használja.

Az Adatvédelem menüpontban bármikor módosíthatod beállításaidat.
 
 
 
 
 
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fel tudsz iratkozni a 10 legjobb közé!

e-mail címed nem jelenik meg nyilvánosan, nem küldünk reklámot

Az adatkezelési nyilatkozatot megismertem, az adatkezelésehez hozzájárulok.
Q
W
E
R
T
Z
U
I
O
P

A
S
D
F
G
H
J
K
L

Y
X
C
V
B
N
M
X

A legjobbak listájára akkor tudsz feliratkozni, ha több pontod marad, mint a tizedik helyezettnek.

Ide azonban bármilyen pontszámmal be tudsz kerülni, annak a helyére, aki egy napnál régebben van fent.

Zárójelben látható, hány órája iratkozott fel a játékos.
?

A legjobbak

Egy napos lista angol szavakra

1.
 
KOPPÁNY
40 pont
(77 órája)
2.
 
ORSOLYA
39 pont
(203 órája)
3.
 
VENDEL
37 pont
(7 órája)
4.
 
EGÉRKE
33 pont
(178 órája)
5.
 
ISTI
27 pont
(54 órája)
6.
 
KINCSEM
24 pont
(178 órája)
7.
 
JUDE
23 pont
(237 órája)
8.
 
NYUSZIKA
17 pont
(77 órája)
9.
 
MALVIN
13 pont
(155 órája)
10.
 
LESOLO MORCOS
5 pont
(77 órája)
adatvédelem

Angol nyelvű szókincsfejlesztő szókitalálós játék

Angolul Hangman néven elterjedt akasztófajátékban angol szavakat is választhatsz feladványként a magyar szavak helyett. Ha kezdő, vagy haladó szinten tanulod az angolt iskolában, vagy nyelv tanfolyamon, esetleg angol érettségire készülsz, kitűnő szó tanulás, gyakorlás lehet ez számodra játékos feladatok formájában online ingyen. Alap angol szavakat találsz itt a szókitalálós játékban azonban ez is lehet számodra szókincs fejlesztő, mert a megfejtések után olvashatod a magyar megfelelőjét a kitalált angol szónak.

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kifejlesztett angol szókincsfejlesztő feladatok megoldása során az alábbiakat érdemes felhasználni. A ma érvényes angol ábécé 26 betűből áll. Az angol nyelvben leggyakrabban előforduló betűk az: e, t, a, o, n, i, s, r, h, l. A következő betűkkel kezdődnek leggyakrabban az angol szavak: t, a, o, b, w, c, d, s, f, m. Az angol szavak végén bedig a következ betűk a leggyakoribbak: e, s, d, n, t, r, y, f, l, o. Az angol nyelvben a leggyakoribb betű és egyben a leggyakoribb magánhangzó az e. A legritkábban használt betű a z és a j. A leggyakoribb angol mássalhangzó a t. A leggyakabban előforduló betűpár a th, a he és az in. A leggyakabban egymást követő három betű a the, az and és az ing.

Az akasztófajáték (angolul Hangman) Angliából származik. Amerikában a Szerencsekerék (angolul Wheel of fortune) nevű tévés játék műsor is erre épült. Braziliában az 1960-as években volt tévé műsoron, majd az 1980-as években szintén Szerencsekerék néven ismert műsorban használták fel. Jó nyelvgyakorlást!

Játékszabályok

Találd ki melyik szóra gondoltam! A narancssárga négyzetek mutatják, hány betűből áll. Itt jelennek meg a betűk, amiket eltalálsz. Amelyik betűt már tippelted, elsötétedik a billentyűzeten. Írni a képernyőn látható gombok megnyomásával tudsz.

Pontozás

Indulásnál 50 pontot kapsz. Ha nincs a szóban ilyen betű, egy pont levonás jár. Akkor teljesítetted a szintet, ha 5 szót kitaláltál és nem fogytak el a pontjaid.

A legjobbak listája

A legjobbak listájára akkor tudsz felkerülni, ha a tizedik helyezett eredményénél több pontod marad az öt helyes megfejtés után. Ha van a toplistán olyan játékos, aki több, mint egy napja iratkozott fel, annak a helyére bármilyen pontszámmal be tudsz kerülni, csak ki kell találnod öt szót. Ha lehetőséged van felírni a neved, a program felkínálja ezt a lehetőséget. Adataidat bármikor tudod törölni, adatkezelésünkről itt olvashatsz.

szokitalalos.hu 2023. © Minden jog fenntartva

Magyar szó kitalálós Angol alap szó kitalálós Játékszabályok Adatvédelem