Szókitalálós

ingyenes online spanyol nyelvű játék
Találj ki öt szót a feliratkozáshoz!
5/ megoldás
pont


Cookie kezelés

A szokitalalos.hu az alábbi cookie-kat használja.

Az Adatvédelem menüpontban bármikor módosíthatod beállításaidat.
 
 
 
 
 
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fel tudsz iratkozni a 10 legjobb közé!

e-mail címed nem jelenik meg nyilvánosan, nem küldünk reklámot

Az adatkezelési nyilatkozatot megismertem, az adatkezelésehez hozzájárulok.
Q
W
E
R
T
Z
U
I
O
P

A
S
D
F
G
H
J
K
L

Y
X
C
V
B
N
M
X

A legjobbak listájára akkor tudsz feliratkozni, ha több pontod marad, mint a tizedik helyezettnek.

Ide azonban bármilyen pontszámmal be tudsz kerülni, annak a helyére, aki egy napnál régebben van fent.

Zárójelben látható, hány órája iratkozott fel a játékos.
?

A legjobbak

Egy napos lista spanyol szavakra

1.
 
LEON 66
40 pont
(136 órája)
2.
 
KITTI
36 pont
(0 órája)
3.
 
HEDVIG1113
35 pont
(35 órája)
4.
 
LESOLO MORCOS
23 pont
(136 órája)
5.
 
SZABINA
22 pont
(136 órája)
6.
 
ILMA
20 pont
(73 órája)
7.
 
NÁRCISZ
19 pont
(95 órája)
8.
 
MUCIKÁM
18 pont
(48 órája)
9.
 
MANÓ
11 pont
(13 órája)
10.
 
CICÁM
5 pont
(120 órája)
adatvédelem

Játékszabályok

Találd ki melyik szóra gondoltam! A narancssárga négyzetek mutatják, hány betűből áll. Itt jelennek meg a betűk, amiket eltalálsz. Amelyik betűt már tippelted, elsötétedik a billentyűzeten. Írni a képernyőn látható gombok megnyomásával tudsz.

Pontozás

Indulásnál 50 pontot kapsz. Ha nincs a szóban ilyen betű, egy pont levonás jár. Akkor teljesítetted a szintet, ha 5 szót kitaláltál és nem fogytak el a pontjaid.

A legjobbak listája

A legjobbak listájára akkor tudsz felkerülni, ha a tizedik helyezett eredményénél több pontod marad az öt helyes megfejtés után. Ha van a toplistán olyan játékos, aki több, mint egy napja iratkozott fel, annak a helyére bármilyen pontszámmal be tudsz kerülni, csak ki kell találnod öt szót. Ha lehetőséged van felírni a neved, a program felkínálja ezt a lehetőséget. Adataidat bármikor tudod törölni, adatkezelésünkről itt olvashatsz.

Nyelv gyakorlás

A "Magyar szó" feliratra kattintva tudsz "Angol alap szó"-ra váltani. Kiváló nyelv gyakorlási lehetőség angolul tanulóknak, akár iskolásoknak is. A megfejtés után elolvashatod a szó magyar megfelelőjét. A szótárunk helyesírásilag és jelentésbelileg is ellenőrzött szavakat tartalmaz.

A játékról

Szó kitalálós játékunk egy online ingyenes fejtörő, amely akasztófa játék néven is ismert. Rejtvényünk jelenleg magyar szavak közül ad feladványt ismétlés nélkül. A szavak ragokat, toldalékokat tartalmazhatnak. Ez egy szórakoztató, fejlesztő célú játék oldal. Ha helytelen, vagy nem ideillő szót találsz a feladványban az info@szokitalalos.hu címen jelezd kérlek!

Az akasztófa játék eredetileg egy papír és ceruza alapú fejtörő két vagy több játékos számára. Az egyik játékos gondol egy szóra, a másik próbálja azt kitalálni. Legkorábbi ismert változata 1894-re tehető. A név onnan származik, hogy az egyik játékos tippelésekor a másik vagy beírja a betűt a megfelelő helyre, vagy rajzol egy részt egy felakasztott pálcikaemberből. Ha nem sikerült rájönni, melyik szóra gondolt a partner, egy felakasztott pálcikaember rajza kerekedett ki.

Gyerekbarát változatában egy almafát ábrázolnak tíz almával, és a nem szereplő betűknél egy almát áthúznak. Eltérő verziók léteznek még az alapján, hogy milyen szó szerepelhet a rejtvényben. Megállapodástól függően lehet benne idegen szó, tulajdonnév, ragozás, toldalék.

A rejtvény célravezető stratégiája, hogy elsőként a gyakori betűkkel próbálkozunk. Ez a szókészlet függvényében változik, de általában az e, t, a, l, k, s, n, r betűk előfordulása a leggyakoribb. Van, aki először a magánhangzókat tippeli meg, mert abból már jó esetben ki lehet találni a szót, vagy egyes részeit. A magánhangzók találgatásánál lehet sejteni, hogy van-e még ki nem talált magánhangzó a szóban, mivel azok eloszlása jellegzetes.

szokitalalos.hu 2022. © Minden jog fenntartva

Magyar szó kitalálós Angol alap szó kitalálós Játékszabályok Adatvédelem